CFD Pengenalan

Trade Tools > CFD Trading > CFD Pengenalan

CFD Pengenalan

CFD bermaksud Kontrak untuk perbezaan, dan ini merupakan satu bentuk pelaburan yang popular bagi peniaga-peniaga. Individu boleh mengambil bahagian dalam keselamatan dan harga indeks pergerakan tanpa perlu mengambil pemilikan sekuriti atau barangan fizikal yang terlibat. CFD adalah sama dengan stok dagangan pada margin atau melabur dalam kontrak niaga hadapan bagi sekuriti individu, dan mereka membenarkan penyertaan pasaran cekap.

>Memahami Perdagangan CFD

CFD menggunakan leverage supaya peniaga boleh mendapatkan pendedahan maksimum kepada pasaran dengan modal permulaan yang kecil. Perdagangan CFD membolehkan pelanggan NoaFX untuk dagangan dalam komoditi, syarikat-syarikat, mata wang, dan indeks di banyak pasaran dengan akaun perdagangan tunggal. Peniaga boleh menukar perbezaan di antara pembukaan dan harga penutupan CFD secara tunai.

Potensi keuntungan kira Arah Pasaran

Perdagangan CFD membolehkan individu untuk berdagang di pergerakan harga instrumen kewangan, sama ada gerakan ini dijangka naik atau turun. Sama ada hasilnya adalah keuntungan atau kerugian bergantung kepada perbezaan antara harga belian dan harga jualan kenderaan yang diniagakan. Anda boleh membayar peratusan daripada nilai kenderaan itu dan masih mempunyai keuntungan yang sama atau kerugian seperti jika anda benar-benar milik instrumen tersebut.

Margin kecil Min Greater Leverage

Perdagangan CFD bermakna bahawa jumlah deposit yang diperlukan adalah hanya peratusan kecil daripada nilai keseluruhan perdagangan. Margin yang lebih kecil bermakna leverage yang lebih besar, dan ini membolehkan peniaga berpotensi untuk meningkatkan keuntungan. Kerugian dengan perdagangan CFD juga meningkat dan walaupun. Peniaga perlu menggunakan pesanan stop loss, mengambil pesanan keuntungan, dan alat-alat pengurusan risiko yang lain untuk mengawal risiko yang diambil. Margin minimum dengan CFD biasanya dikendalikan antara 1% dan 15%, dan ini boleh menjadi sejumlah besar leverage.

CFD, Stok Tradisional, dan Niaga Hadapan

CFD boleh menawarkan peniaga banyak manfaat dan kelebihan berbanding tradisional saham dan kontrak niaga hadapan. Perdagangan saham tradisional mungkin memerlukan jumlah yang lebih besar daripada modal, dan ia tidak selalu mungkin untuk pergi panjang atau pendek, jadi pasaran yang gagal boleh bermakna kerugian bagi peniaga-peniaga saham tetapi ini tidak perlu menjadi benar untuk peniaga-peniaga CFD.

Kontrak niaga hadapan mempunyai tarikh yang tetap habis manakala CFD tidak, dan CFD dianggap lebih fleksibel dan mereka menawarkan lebih banyak ketelusan. Terdapat kebimbangan disuarakan mengenai peniaga yang tidak CFD perdagangan profesional kerana apa yang ia perlu walaupun.

Adakah CFD Selamat Perdagangan Profesional Bukan?

NoaFX pernah mengesyorkan bahawa pelanggan kami berdagang CFD melainkan jika pelanggan ini sudah mempunyai pengalaman pasaran dengan kenderaan kewangan. CFD boleh menjadi sangat kompleks dan mereka menawarkan sejumlah besar keumpilan dan jadi peniaga yang tidak berpengalaman boleh menghadapi kerugian besar. Peniaga-peniaga sendiri tidak boleh berdagang mana-mana surat cara yang risiko lebih daripada peniaga boleh mampu kehilangan. NoaFX juga tidak mengesyorkan leverage penuh dengan CFD kerana risiko yang terlibat.

fgfdgf close