Latar Belakang NoaFX

Tentang > Latar Belakang Syarikat

NoaFX merupakansebuah perniagaan yang dibina dari asas, menangani keperluan dengan sangat ikhlas dalam pasaran; menjadi broker yang boleh dipercayai oleh setiap peniaga.

Pada tahun 2009, perkhidmatan pengurusan dana tidak lagi ditawarkan untuk langganan awam dan dipindahkan ke bawah dana tertutup, dengan sebuah syarikat swasta. Ini adalah untuk mencapai amalan pengurusan kewangan yang lebih berhemat dan mempunyai produk yang kurang dikomersialkan oleh pelbagai pembekal , seperti bank-bank, dana lindung nilai, dana-dana, yang menjual produk-produk ini .

Sehingga 2010, jumlah aliran bulanan kami adalah lebih kurang 8 bilion USD ( bayangan ) , untuk AUM kolektif ( Aset Bawah Pengurusan) lebih kurang USD 200 juta.

Platform pembrokeran dibina terutamanya dan secara eksklusif kemudian, hanya untuk memlancarkan aliran pengurusan dana dalaman sendiri . Pada tahun 2011, amalan ini telah dipindahkan ke bawah satu entiti.

Pada tahun 2013, keseluruhan platform institusi, kecairan dan enjin pembersihan telah dimanfaatkan, untuk mengadakan peruntukan bagi aliran pasaran runcit, di bawah NoaFX .

  • Sehingga tahun 2006, pengasas pengurus dana dan pedagang aktif NoaFX beroperasi di bawah operasi individu mereka sendiri , termasuk pelbagai dana swasta .
  • Dari 2006 hingga 2009, pengasas NoaFX mula melaksanakan struktur kolektif .
  • Pada tahun 2009 pengasas NoaFX menghentikan penawaran kepada orang ramai dan sebaliknya mula menjalani amalan di bawah dana tertutup tunggal. Perkhidmatan pengurusan dana tidak lagi ditawarkan untuk langganan awam, dan telah dipindahkan ke bawah dana tertutup dengan sebuah syarikat swasta. Kaedah ini mencapai amalan pengurusan kewangan yang lebih berhemat , dan mengurangkan pengkomersilan oleh pelbagai pembekal seperti bank, dana lindung nilai, dan lain-lain yang menjual produk-produk ini.
  • Pada tahun 2011 operasi bagi syarikat induk NoaFX, CMI Group (St. Vincent and the Grenadines), telah bergerak di bawah satu entiti swasta yang.
  • Pada tahun 2013 infrastruktur yang sedia ada akhirnya ditawarkan kepada peniaga pasar runcit di bawah nama NoaFX. Seluruh platform institusi, kecairan, dan enjin pembersihan telah dimanfaatkan untuk mengadakan peruntukan bagi aliran pasaran runcit .

Garis Masa -


Pelbagai Pengurus Dana menjalankan amalan di bawah operasi masing-masing
1975-2006
2006-2009
Struktur Kolektif yang dilaksanakan di bawah kumpulan dana
Struktur Kolektif yang dilaksanakan di bawah kumpulan dana
2009
2011
Operasi bergerak di bawah satu entiti swasta
Infrastruktur sedia ada telah ditawarkan kepada peniaga pasar runcit di bawah NoaFX
2013

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai NoaFX, dapat tahu model perniagaan yang unik kami di halaman NoaFX Edge kami.

Mengimbas kembali sejarah NoaFX

NoaFX pada awalnya dikenali sebagai NoahFX, yang berdasarkan kitab Injil bermaksud "Membawa manusia ke tanah yang dijanjikan". Tetapi kemudiannya dikritik dan dibuang atas alasan mesej tersebut mengelirukan dan mengandungi rujukan keagamaan.

Berdasarkan semua maklum balas ini, kami membuat keputusan untuk mengubah nama NoaFX atas dua sebab utama,

  • Ia mempunyai bunyi fonetik yang sangat serupa dengan NoaFX
  • Noa dalam Bahasa Maori merujuk kepada rahmat atau menjadi tidak terbatas dan bebas, daripada biasa.

Kami merasakan NoaFX adalah unjuran yang paling sesuai bagi jenama ini dalam konteks Dagangan FX dan menggunakannya sebagai jenama muktamad kami sejak tahun 2014.

Logo NoaFX

NoaFX Logo

Selepas perubahan nama ini, kami membentuk semula logo kami dan melancarkannya dengan laman web NoaFX.com yang baharu pada tahun 2014 dan warna utama pilihan kami ialah Putih dan Merah. Gabungan warna ini melengkapi satu sama lain dengan agak baik.

Putih melambangkan kesucian, ketelusan dan memberikan rasa yang senang serta minimalis pada pandangan mata dan ini mengukuhkan ketelusan yang kami kekalkan dalam harga pasaran, sokongan pelanggan, pelaksanaan pesanan dan sebagainya.

Merah menggambarkan keberanian, unsur risiko dan bahaya, tetapi melambangkan perdagangan yang menarik perhatian orang yang istimewa.

Dalam reka bentuk logo NoaFX yang baharu, anda boleh melihat aksara "N" dibulatkan dalam Logo itu, dengan bentuk bulatan dan ini menunjukkan kesempurnaan dan kepuasan dalam apa sahaja perkhidmatan yang kami tawarkan kepada anda. Namun tiada sesiapa yang sempurna dan menurut kami, pencarian penyiapan dan kesempurnaan adalah tidak pernah berakhir dan akan diteruskan. Ini boleh dilihat dalam logo kami yang mana kami meletakkan sedikit jarak dalam bulatan untuk menandakan kekurangan tersebut.

fgfdgf close