Kelebihan / Kelebihan Dagangan CFD

Trade Tools > CFD Trading > Kelebihan / Kelebihan Dagangan CFD

Kelebihan / Kelebihan Dagangan CFD

Pergi pendek atau panjang Pergi Dengan Dagangan CFD

Perdagangan NoaFX CFD membolehkan anda untuk memilih antara pergi panjang (membeli) atau pergi ringkas (jualan), bergantung kepada bagaimana anda rasa pasaran akan bertindak balas. Jika anda menjangka pasaran akan meningkat maka anda akan membeli, dan jika anda mengharapkan ia jatuh maka anda akan menjual. Apabila anda berdagang CFD maka anda boleh mendapat manfaat tidak kira apa arah pasaran bergerak jika anda meramalkan gerakan-gerakan ini dengan betul. Jika anda berfikir kerugian jangka pendek akan berlaku untuk pasaran atau pelaburan kenderaan maka anda akan menjual, dan jika harga jatuh maka keuntungan anda akan naik. Jika anda meramalkan salah dan pasaran bergerak menentang anda maka anda akan melihat kerugian yang lebih besar. CFD menawarkan fleksibiliti yang beberapa kenderaan lain boleh menyediakan.

Menggunakan CFD sebagai lindung Portfolio

Jika anda berfikir bahawa portfolio semasa anda mungkin mengalami kerugian nilai maka jualan singkat dengan menggunakan CFD boleh membantu anda mengimbangi kerugian nilai portfolio. CFD boleh menjadi alat perlindungan nilai yang besar untuk peniaga-peniaga, dan ramai individu dan organisasi menggunakan kenderaan ini untuk melindung nilai terhadap kerugian portfolio. Hal ini terutama berlaku apabila pasaran adalah tidak menentu. Jika anda mempunyai $ 10,000 dalam saham syarikat XYZ dan anda menjual pendek jumlah ini melalui perdagangan CFD maka apa-apa kehilangan portfolio diimbangi oleh CFD keuntungan yang anda akan mendapat.

Waktu Trading Extended

NoaFX mengiktiraf betapa pentingnya adalah untuk mengakses akaun perdagangan anda dan pada masa yang sesuai untuk anda, tidak kira di mana anda berada. Ini adalah penting terutamanya apabila pasaran sedang bergerak pada kadar yang pesat. Dengan NoaFX anda mempunyai akses yang tidak terhad kepada akaun anda 24/7. Selain itu beberapa pasaran kami beroperasi sehingga 23 jam daripada tempoh 24 jam, dan ini termasuk indeks utama seperti Wall Street dan UK 100. Ini bermakna CFD boleh dijual beli walaupun pasaran asas mereka ditutup.

Tahap Tinggi Leverage

Perdagangan CFD melibatkan leverage, dan ini bermakna bahawa peniaga hanya perlu membayar sebahagian kecil daripada jumlah nilai perdagangan yang mempunyai untuk membuka posisi. Inilah yang margin adalah, dan biasanya peratusan kecil daripada nilai perdagangan penuh diperlukan di depan. Leverage boleh membantu peniaga-peniaga membesarkan apa-apa keuntungan yang mereka lihat, tetapi ia juga bermakna bahawa apa-apa kerugian juga diperbesarkan juga. Ia adalah penting bahawa mana-mana peniaga memahami risiko yang margin dan keumpilan melibatkan sebelum mereka mengambil kesempatan daripada ini. Nasihat bebas harus dicari jika ini tidak berlaku.

fgfdgf close